woensdag 8 juli 2020

Stekkerdoos met aardlek

Aardlekschakelaar met stekker en stopcontact met zelfsluitende deksel. Hoe komt het dat een ongeaarde stopcontact toch op de aardlekschakelaar is aangesloten?


In onze keuken zijn er uitsluitend geaarde.

Wat voor nut heeft deze aardlekschakelaar indien de wandcontactdozen toch niet geaard zijn? Of biedt de aardlekschakelaar alleen al voldoende bescherming. Ik wil een stekkerdoos met aardlekschakelaar alleen kan dat niet echt vinden op het net.


De Exin stekker aardlekschakelaar 230V beschermt apparatuur en personen tegen het wegstromen van electriciteit naar de aarde.

En in hoeverre biedt een een zekeringskastje enige zekerheid? Of is dat een compleet ander verhaal. Vind verlengsnoeren van verschillende types en lengtes en stekkerdozen met meerdere stopcontacten zijn bij Praxis. Zo goed als nieuw Ophalen of Verzenden.


LED Kampeerlantaarn kunststof Zwart - 2lumen. Kabellengte zal iets van 10mtr zijn. Als ik een stekkerdoos in de WCD stop dan blijft de aardlek er in. Hierdoor wordt de aardlekschakelaar of verliesstroomschakelaar ingeschakeld.


De aarddraad loopt via de stekker naar het contact.

Camping stekkerdoos met 10A automaat. Ik wil zeker niet dit onderwerp kapen, maar ik het een unit mèt aardlek te koop. De termen stopcontacten, contactdozen en stekkerdozen worden vaak door elkaar. Gisteren een GemBird SIS-gekocht maar ik heb een wel heel vreemd probleem.


De bedrading en de aardlek worden ook met dit handige apparaat getest. Geschikt voor 2VWerking van de tester:1-P+ Pof PP+. Een aardlekschakelaar is een gevoelig instrument dat bij de kleinste storing (kortsluiting, weglekken van stroom) de stroom uitschakelt.


Na veel onderzoek met behulp van een electricien is gebleken dat de aardlekschakelaar stuk was en er lekstroom is geweest. Zodra ik de stekkerdoos inschakel vliegen de stoppen er soms uit. Geen aarde en geen aardlekschakelaar is bij een koelkast.


Voorkom onveilige installaties. Er is discussie over het nut van een aardlekschakelaar in de kampeerauto. Sommigen zeggen dat een aardlekschakelaar niet nodig is omdat het 2Volt-circuit.


Controleer eerst of alle elektriciteit in huis is uitgevallen of dat een van de groepen of de aardlekschakelaar is uitgevallen. BDI-A Mobiele aardlekschakelaar, 30mA, IP54. Is een aardlekschakelaar in alle gevallen verplicht in uw elektrische installatie of zijn er uitzonderingen? Toepassing is overigens wel.


Stekkerdoos, 3mtr, zonder schakelaar. Storingzoeken: installatieautomaat of aardlekschakelaar is uitgevallen. Los de storing op en schakel aardlekschakelaar en automaten weer in.


STEKKERDOZEN EN VERLENGSNOEREN. Geaarde groepen (keuken en badkamer) hebben géén aardlek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.