dinsdag 27 december 2016

Aardlek verplicht

Is een aardlekschakelaar in alle gevallen verplicht in uw elektrische installatie of zijn er uitzonderingen? Toepassing is overigens wel.


De vraag of een aardlekschakelaar verplicht is wordt vaak gesteld en is daarom niet zomaar te beantwoorden.

Het jaar van aanleg van het. Wanneer is een aardlekschakelaar verplicht. De aardlek was vroeger niet verplicht. Sterker nog, deze was helemaal niet aanwezig en nog steeds niet in alle huizen.

Een aardlekschakelaar (afgekort ALS), ook wel verliesstroomschakelaar. Ik wilde graag weten of het toepassen van een aardlekschakelaar in een winkel verplicht is. Ik twijfel aangezien het geen tot bewoning. Aardlekschakelaar in een winkel verplicht?


In Belgie wel en ik weet dat het daar in die gevallen verplicht was. In die hal met goed geaarde machines is een aardlek eerder een last dan.


Omdat een vierpolige aardlekschakelaar in deze situatie niets meet. De verwachting is dat een PV-installatie verplicht achter een aparte groep gemonteerd.


Toch wordt er vaak gekozen om een aparte aardlekautomaat voor de omvormer.

Laat er dan een plaatsen door een erkend installateur. Is het nodig zonnepanelen op een aardlekschakelaar te plaatsen? Tegenwoordig moeten alle stopcontacten verplicht beveiligd worden door een aardlekschakelaar. Volgens mij is het bij een nieuwe installatie sowieso verplicht om een.


Het gebruik van een mA-aardlekschakelaar is verplicht bij alle eindgroepen beveiligd met een overstroombeveiliging van ten hoogste A. Vroeger was een aardlekschakelaar niet in alle gevallen verplicht. Toen bestond er nog onderscheid tussen zogenaamde.


En formeel is het zo dat een aardlek alleen verplicht is bij gebruik van een WCD of perilex. Als je het fornuis rechtstreeks aansluit, dwz de kabel. Dit moet ook achter een aardlekschakelaar. Alleen het ontbreken van een aardlekschakelaar kun je misschien.


De hoge lek naar aarde via de hul kan er voor zorgen dat de aardlek beveiliging ongewenst tript. Het bleek dat de aardlekschakelaar telkens sprong. Eerst was het niet verplicht om aardlekschakelaars te gebruiken.


De verhuurder is ook verplicht de woning aan de heden ten dage geldende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.