dinsdag 16 maart 2021

Weerstand code

OKAPHONE ELEKTRONIKA voor al uw elektronica onderdelen. Kleurcode weerstanden en precisieweerstanden. Geleiders zoals koper en aluminium hebben een heel kleine weerstand voor stroom.

Daarom heb ik dan ook deze tool gemaakt die de waarde van een weerstand kan bepalen aan de hand van de kleurcode, of andersom, de kleurcode aan de. In de kleurcode tabel zoek je de waarde van een weerstand op.


Ga automatisch naar de volgende band na een muisklik. De meeste zelfbouwers weten de weerstand kleurcodering uit de E12-reeks wel uit het hoofd.

Maar voor beginners is een tabelletje wel heel erg handig. Bereken de waarde van een weerstand aan de hand van de kleurcode.


De laatste ring (als er vier of meer ringen zijn) geeft de tolerantie van de weerstand aan. Weerstanden worden veel gebruikt en daarom. Zijn er slechts drie ringen, dan is de tolerantie 20%.


De waarde wordt uitgedrukt in ohm (Ω) en staat in de vorm van een kleurcode op de weerstand gedrukt. Vul hieronder de kleurcodering van de weerstand in en de weerstan tolerantie en temperatuurcoëfficiënt (als deze bekend is) zal worden getoond.


De kleurcode op een weerstand is de wijze waarop de waarde van een weerstand wordt aangeduid. De code bestaat uit meerdere gekleurde ringen die op de.

Wanneer we naar een weerstand kijken, zien we dat daar niet gewoon de waarde op gedrukt staat. In plaats daarvan staan er allemaal gekleurde. Elke kleur staat voor een nummer.


Een weerstand heeft een aantal gekleurde ringen. Een eerste onderdeel dat in de elektronica zeer veel wordt gebruikt is de weerstand. Dit is tevens het eenvoudigste en ook goedkoopste onderdeel.


Beschikbaarheid: In voorraad. R van een weerstand is op de weerstand zelf af te lezen aan de hand van een …code. Groothandel smd weerstand code uit Chinese smd weerstand code Groothandelaars Repertorium.


De gemeten weerstandswaarde is 168. Heeft er iemand een idee of de gemeten waarde overeen komt met de code op deze weerstand? Vaak wordt er bij weerstanden om een kleurcode gevraagd.


Om waarde van de weerstand te kunnen berekenen is deze zin een uitkomst! Bovendien kiest de fysiotherapeut een weerstand uit, ditmaal op basis van kleurcode.


De spreiding van de weerstand ligt dus basaal ook vast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.