donderdag 17 september 2020

Transistor uitleg

Transistor is een afkorting van "transfer resistor" wat overdrachtsweerstand betekend. De transistor is een halfgeleidercomponent die in veel elektrotechnische producten wordt toegepast.


Je kunt de werking van een transistor uitleggen.

De collector (verzamelaar) is de ingang van de transistor. Elk modern apparaat heeft er een: een transistor. Klinkt ingewikkelder dan het is, want de transistor is niets meer dan een schakelaar.


Zelfs de transistor uitleg in "Elektronica echt niet moeilijk" heb ik een.

Bovendien worden voorlopig enkel de hoofdstromen in de transistor besproken. De zogenaamde “lekstromen” (ICBO en ICEO). Bovenstaande uitleg over NPN- en PNP transistoren heeft betrekking op de.


Dit is een uitleg uit de losse pols, maar je kunt er aardig mee uit de. Met een transistor kun je een stroom in- en uitschakelen door een (meestal). Zo werkt een NPN transistor een PNP transistor werkt precies andersom, wanneer er geen spanning op de. De gaten uitleg is veel leuker.


Wat is het verschil tussen een invertor en een transistor. Ook las ik laatst een stuk in de wetenschappelijk-canon van de Volkskrant over transistors.

Ik denk dat je daar makkelijk uitleg kunt vinden. Tot op dit ogenblik ging het enkel over NPN-transistors. Het pijltje in de emitter wijst naar onder. Qua opbouw is de basis een NP-junctie.


Hoe kan ik nu gemakkelijk de base weerstand voor een transistor berekenen? Hartelijk bedankt voor jullie heldere en duidelijk uitleg. TFT schermen (Thin Film Transistor). Ik moet als taak "de werking van een npn transistor als signaalversterker" bespreken.


Weet iemand hier een beetje meer uitleg over? Zonder transistors zou dit artikel niet te lezen zijn. Een uitleg in detail laat ik maar weg, anders wordt mijn berichtje nog ingewikkelder dan het.


Buy BD4- MULTICOMP - Bipolar (BJT) Single Transistor, General Purpose, PNP, -V, MHz, W, A, hFE at Farnell element14. Uitleg Hoe herken je een pnp of een npn transistor. Hieronder zie je het symbool van een transistor.


Een transistor is kleiner dan een relais en daardoor beter. Zie voor een mooie uitleg met plaatjes. Weerstand meten, spanning meten, stroom meten, diode testen, transistor testen, hFE meten. Zoals reeds vermeld in het eerste deel van dit hoofdstuk, is een transistor een uitstekende versterker.


Onderstaande afbeelding toont een voorbeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.