vrijdag 22 november 2019

Ongeaarde stekker

Een stekker vormt de stop van het stopcontact. De stop wordt in het contact gestoken zodat de elektrische stroom uit het contact via de stekker.


De aarding van een geaarde stekker zorgt ervoor dat een eventuele elektrische spanning op het metaal (bv. door een losse draad of slechte isolatie) van het.

Is dit de bedoeling dat het mogelijk. Waarom worden er nog steeds ongeaarde stekkers en stekkerdozen gemaakt? Het is toch veel veiliger om alles geaard te gebruiken.


Ik heb een oude lamp van iemand overgenomen.

Heb een oud apparaat gekocht die een ouderwetse ronde (ongeaarde) stekker heeft. Die past dus niet in mijn geaarde stopcontacten. Een tafelcontactdoos heeft vaak deels contacten voor geaarde stekkers en deels contacten voor de eurostekker. Een ouderwetse ongeaarde ronde stekker past.


Houd er echter wel rekening mee dat ongeaarde stekkers niet. Het vervangen van ongeaarde stopcontacten is vaak wel prima te doen. Ik wil graag de stekker vervangen omdat er een ongeaard.


Op de eurostekker na (t.b.v. dubbelgeïsoleerde toestellen), kan je een ongeaarde stekker NIET op een geaard stopcontact aansluiten. Hoe erg is het als de droger op een ongeaard stopcontact zit?

De geaarde en ongeaarde stekker. Er wordt gebruikt gemaakt van twee soorten stekkers aan apparaten ze zijn er met twee of drie draden, we hebben de versie. Vind verlengsnoeren van verschillende types en lengtes en stekkerdozen met meerdere stopcontacten zijn bij Praxis. Weten jullie of er een stekker omzetter is van geaard naar ongeaard?


Want de tape oplossing voelt niet echt veilig :P. Sluit apparaten met een geaarde stekker alleen aan op geaarde stopcontacten. Die zijn dieper dan niet-geaarde stopcontacten en hebben metalen contacten. Hierdoor worden ongeaarde stekkers meestal toegepast bij dubbel geïsoleerde apparaten.


De stekker is gemaakt van kunststof en voorzien van randaarde. Dan is deze adapter de uitkomst voor u. Speciaal voor platte ongeaarde Euro-stekkers. Annie schreef: We hebben een Amerikaanse stekker gekocht en deze. Apparaten met een ongeaarde stekker mogen op zowel geaarde als.


Mijn vraag is of je de stekkers van hotel kan gebruiken voor je apparaten uit. Merk op dat een platte Euro-type (ongeaarde) stekker ook in dit. Deze ongeaarde netstekker met twee parallelle, platte pinnen is zowat de standaard in heel Noord- en Centraal-Amerika.


Op het eerste gezicht zijn de Japanse. Deze ongeaarde stekker staat bekend als de "eurostekker" en wordt gebruikt in alle Europese landen, behalve in Groot-Brittannië, Ierlan Cyprus en Malta.


Stekker zwart ongeaard recht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.