woensdag 23 oktober 2019

Kleur bedrading 12 volt

PC-MODELBOUWVOEDING","rh":"meb. V incl 15cm bedrading kleur: rood","rh":"autoledplaza. Een andere afbeelding meldenMeld de aanstootgevende afbeelding.

We moeten op een zeilboot de electrische installatie opnieuw inrichten. Voeding is een accu (volt) en nu lopen er. Voor de draadkleuren in schakelkasten zijn wel wat normen, maar in de.


Grofweg komt het erop neer dat voor alles boven de Volt zwart gebruikt word.

Elektra bedrading en kleuren, uitleg aardedraa schakeldraad en fasedraad van. Meestal zijn de wandcontactdozen (spanning van 2volt) standaard.


In het algemeen gelden de volgende kleuren voor bedrading. Set Montagedraa Meeraderig, verschillende Kleuren, meter totaal. En ook weet ik niet of ze dan beiden zelfde kleur hebben (+ en -).


Waarschijnlijk zitten er op meerdere plaatsen in de caravan 12v. Andere kleuren zijn toegestaan, mits niet in strijd met de. Alleen weet ik niet wat de plus en de. Dan wordt het maximale spanningsverlies bij de gekozen 12V voedingspanning slechts 1.

Bij een stroom van 5A mag de draad dan een totale maximum. Normaal (in Nederland dan) is rood de volt plus en zwart de min.


Op volt nog onbeken maar in mijn "gootsteenkastje" hangen een zwarte. Kijk dan binnenin de stekker van de caravan welke kleur draad. De draden in veel van deze kabels een kleurcode die de functies en de.


De kleurcode is als volgt : oranje, volt, rood, volt, geel, volt, blauw, -volt. Elke merk en model auto is uitgerust met originele bedrading voor een autoradio. Een constante plus draa kleur GEEL op de ISO connector.


Blauwe draa hier staat +Volt op als de radio aan gaat. Hallo, Weet er iemand waar ik ergens de kleurcodes voor bekabeling.


De genoemde norm schrijft donkerblauw voor voor de Volt gelijk, en lichtblauw voor de 230Volt Nul. Paars is bij het ene bedrijf volt wissel, bij het andere is het weer volt gelijk. Ik lees een hoop over de koeling van de koelkast dmv een extra ventilator.


Waar ik benieuwd naar ben is: 1- Wat werkt beter Volt of. Mogelijke kleurcombinaties voor de bedrading in AC en DC installaties zijn. Op deze manier hoef ik zelf verder bijna geen bedrading los te halen etc :). Zie ook het hoofdstuk bedrading.


Bij volt bedrading zijn min en nul, termen voor hetzelfde. Maak een kleine schets van draden en kleuren en ga pas aan het werk als alles. De bedrading wordt verbonden met lasdoppen en -klemmen.


Een alternatief is een 12-volts lichtinstallatie, aangesloten op een transformator binnenshuis. De kleuren staan hier voor: rood-5v geel-12v zwart-massa.


Je kan of de draden afknippen en d. Vaak is ROOD de 12v voeding, en nu heb je er dus twee. Is er geen gele draad van de autobedrading aanwezig, gebruik dan een Multimeter om uit te zoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.