donderdag 14 februari 2019

Hoe werkt een router

Met een router kun je twee computernetwerken met elkaar verbinden. Dat klinkt veel moeilijker dan het is: je verbindt met een router bijvoorbeeld je. Een draadloze router wat is dat nou precies?

Je leest het direct op deze site over WiFi en draadloos internet. Benieuwd hoe een modem en een router werken? Of wil je weten hoe een modem of router aansluit voor een perfecte internetverbinding?


Een router kan een prima aanvulling zijn op je modem.

Meer instelmogelijkheden, beter draadloos. Veel mensen denken dat een modem en een router hetzelfde is. Het zijn wel degelijk twee totaal verschillende apparaten.


Ik heb nu internet via de kabel, maar kan ik als ik een router koop draadloos internetten door het hele huis? Je router is het hart van je thuisnetwerk: overal in huis draadloos internet.


Vergelijkbaar met je hart, zo lang alles goed werkt, denk je er weinig aan. Hoe lang dit nog zal duren weten we niet. Het verschil tussen modem en router is niet ingewikkeld.


De ene haalt het internetsignaal binnen, de ander brengt het naar je pc.

Voor hoe de router in mijn eigen netwerk past: zie mijn lokale netwerk. De stappen in bovenstaand plaatje in het kort (meer uitleg verderop). Tegenwoordig is het in elk huishouden wel te vinden, een router.


In dit artikel een simpele uitleg. Wat is het verschil met een router? Het modem vertaald de signalen zoals gezegd naar bruikbare informatie die verder in het thuisnetwerk.


Je hebt er misschien al weleens van gehoord: een router. Hoe werken draadloze routers? MiFi routers zijn er met vaste netwerkaansluiting of een ingebouwde accu. Maar hoe komen die verbindingen precies tot stand?


Die kabel uit de muur is weer verbonden met een router, een kastje dat vaak door een. Er is nogal wat verwarring over wat nu precies een router, access point en switch is en vooral de verschillen ertussen.


Alle componenten van uw thuisnetwerk, van uw Wi-Fi-router tot mobiele. Velop, de multiroom wifi oplossing van Linksys, zorgt voor een groot, stabiel wifi netwerk in je hele huis.


Lees hoe de dynamische tri-band technologie werkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.