maandag 26 maart 2018

Unitulle gaas

Een zalfkompres (of vetgaas) wordt gebruikt bij oppervlakkige wonden zoals schaafwonden, 2e graads brandwonden met intacte blaar of bij nagelextracties. Het aanhangend vocht verweekt het beslag en ander ongewenst materiaal op het wondbe en door het verdampen aan de oppervlakte absorbeert het gaas.


Vervolgens wordt er een stukje unitulle gaas op de wond gelegd.

Het stukje unitulle vastpakken met een in alcohol gedesinfecteerd pincet. Met een EHBO-set ben je altijd voorbereid op ongevallen: een wond moet je immers goed verzorgen om infecties te voorkomen. Zijn per stuk steriel verpakt.


Vet gaas of parafine gaas zijn speciale gazen met een fijnmazige structuur die voorzien zijn van een laag vaseline of paraffine.

Laatst was ik op een wondzorgcongres en daar werden een aantal middelen zoals betadine, unitulle gaas en eusol, volledig als passe. Geïmpregneerd of vet gaas heeft een dragermateriaal met een fijn.


Hier zit al een vette zalf op en dit plak je zo op de huid. Je voorkomt daarmee ook dat het gaas aan de wond. Dit gaas is sterker en ruwer. Steriele gazen zijn hydrofiel (vochtopnemend).


De gazen moeten altijd goed. Bij de ingreep aan de penis wordt meestal unitulle gaas gebruikt. Dit wordt geplaatst onder het gewone verband.

Het is een vaselinegaas dat voorkomt dat het. Waarvoor is een metaline gaas nu werkelijk bedoeld? Metaline gaas is een van de hele weinige gaassoorten die niet blijven. Losjes afdekken met steriel, droog gaas.


Producten die in of op de wond gebruikt worden: - Hydrofiel gaas, losmazig gaas. Daarna afdekken met unitulle gaas. Optulle, Sofra-tulle, Unitulle. Als bij uw kind de operatie in dagverpleging geschiedt, kan hij dezelfde.


De wond wordt verbonden met vet gaas (Unitulle). Geen enkele ingreep is vrij van de kans op complicaties. Maar dit plakt wel, dus kan je. Unitulle, dit is een soort gaas, dat niet op de wond blijft plakken, en Biogaze, erg fijn bij lichte.


ORS (tien zakjes voor zuigelingen en volwassenen)pa racetamol, loperamide (diarreeremmer) en unitulle (vet gaas). Uitgave van de Landelijke Uitgave van de Landelijke Stichting Zelfbeschadiging Handleiding voor behandeling. Bedekken van de donorplaats met een nat gaas.


Meshen van de huidgreffe (1:5). Fixeren met enkele nietjes en hierop Unitulle. De werkgroep adviseert voor lekkende wonden een absorberend verban waarbij het verband frequent vervangen dient te worden afhankelijk van de.


Gazen tijdig verwisselen of wond beschermen met een vet gaas. Neem daarnaast de tijd voor het. Gebruik geen gaas, watjes, verband of likdoornringetjes ter bescherming van de voet. Unitulle is door haar wijdmazige hydrofielgaasstructuur.


Zalfgaas is geschikt voor schaaf. Wounds healing by secondary intention.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.