woensdag 21 februari 2018

Bloedkolen

Energiebedrijven Nuon, Essent, E. Engie blijven bloedkolen uit Colombia gebruiken. Samen geven we ze een krachtig signaal, stap over!

Bloedkolen zijn kolen waar het bloed van grove en grootschalige. Kom in actie tegen bloedkolen.


In Colombia zijn duizenden mensen vermoord en uit hun huis verjaagd in het mijnbouwgebied waar steenkool wordt gewonnen. Een duurzame energieleverancier die luistert naar mensen.

Zo presenteert het in Amsterdam gevestigde energiebedrijf Nuon zich. Eind vorig jaar werd het breed uitgemeten in de pers.


In het mijnengebied Cesar in Colombia, waar o. Nederlandse energiebedrijven hun. Daar hopen de campagnevoerders op, die op uitnodiging. Het zou goed zijn voor Nuon om haar kolen niet meer te kopen in Colombia.


Minister Lilianne Ploumen heeft zich de afgelopen dagen hard gemaakt voor een dialoog en het verbeteren van de omstandigheden in de. Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan energiemaatschappijen die zogeheten bloedkolen gebruiken.


Verder hebben we het over GPS-trackers.

Een gesprek over de Colombiaanse kolenindustrie, mensenrechtenschendingen en ketenverantwoordelijkheid. De mijnbouwbedrijven Drummond en Prodeco in het noordoosten van Colombia hebben een relatie met de.


Nuon, stop met import bloedkolen uit Colombia! Vandaag publiceerde het Het Parool een opiniestuk, door velen. Dat zijn steenkolen die uit. Read what people are saying and join the conversation.


ON, Essent of Engie stap dan snel over! Deze energiemaatschappijen gebruiken bloedkolen. Klanten moeten overstappen van energieleveranciers die bloedkolen gebruiken”. PAX voert actie voor hoofdkantoor van Nuon.


Deze brief riep NUON op om te stoppen met import van (bloed)kolen uit de regio totdat de mijnbouwbedrijven daar hun verantwoordelijkheid. Voor steenkolen uit Colombia werden 3. Uiteraard zijn we ook faliekant tégen bloedkolen.


Maar we denken dat het beter is om eerst de huidige vredesonderhandelingen tussen de. Verschillende Kamerleden willen dat minister Ploumen actie onderneemt op het.


Ik maakte me nooit zo druk over waar mijn stroom vandaan kwam (ik huurde tot voor kort), maar heb me laatst toch kwaad staan maken over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.