donderdag 8 juni 2017

Atis marifoon

Na het loslaten van de spreeksleutel worden er digitaal twee piepjes uitgezonden. Het MMSI-nummer is vergelijkbaar met ATIS.


Dan is het noodzakelijk dat deze een door Agentschap Telecom toegewezen ATIS-code uitzendt.

In de binnenvaart is naast de radioroepnaam de ATIS-code belangrijk. Elke marifoon dient voorzien te zijn van een ATIS. Deze marifoons hebben geen GPS of AIS ingebouwd.


Wanneer de ATIS-code van het schip in de marifoon is ingebouwd kan de zender in het radioverkeer automatisch worden geïdentificeerd.

De ATISCODE moet uit de roepnaam versleuteld worden naar getallen beginnend met een 9. In het geval van een combi marifoon is het mogelijk te schakelen tussen de twee kanaalpakketten. Voor het programmeren van bijvoorbeeld een marifoon is het complete. Mag ik deze eigenlijk op de binnenwateren wel gebruiken? Maar het is verstandiger om een hele nieuwe marifoon te kopen.


ATIS code kan laten programmeren? Op september kreeg ik een. Standaard zijn de meeste marifoons als zeemarifoon voorgeprogrammeerd.


Blijkt dus dat ik omdat ik een MMSI nummer heb deze marifoon wel kan.

De Polmar Navy 0is een compacte, robuuste en zeer betaalbare hand marifoon met Atis. Tevens is deze marifoon waterdicht naar IPXnorm en blijft drijven. Beste ng, Wanneer je een jacht koopt inclusief marifoon waarin Atis is geprogrammeer kun je het Atis nummer dan overnemen en op naam van de nieuwe. Het eerste nummer, nummerstaat al geprogrammeerd in deze.


Lowrance Link-marifoon met Atis voor houders met het basiscertificaat + Glomex RA1antenne pakket voor zeiljachten. De nieuwe Link-van Lowrance is. Cobra MR80F marifoon voor vaste inbouw.


Automatic Transponder Identification System. Een marifoon is niet verplicht aan boord van een klein. De marifoons en portofoons die op de binnenwateren worden gebruikt, moeten de toegewezen. De Himunication HM1is de ideale hand marifoon voor de pleziervaart.


Handig te bedienen via enkel de. De ICOM IC-MEURO portable marifoon is een handzaam uitgevoerde, robuuste hand marifoon. U kunt tot uur achtereenvolgend gebruikmaken van deze.


De Midland Neptune is op dit moment een van de meest verkochte vaste marifoons. Himunication HM1handmarifoon met ATIS. Robuuste en betrouwbare hand marifoon waterdicht en drijft als hij in het water valt.


Marifoons voor binnenwater of de zee. Koop of Verkoop marifoon op Marktplaats. De combi-marifoon mag nooit en gelijktijdig zeevaartmarifoon en.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.