donderdag 27 april 2017

Stroom meten stopcontact

Met een multimeter kan je stroom, spanning of weerstand meten. Hiermee meet je of er spanning staat op een stopcontact of een draad. Je kunt alleen de stroom meten die door één draad gaat.

Als de aardedraad aangesloten is zou er stroom doorheen moeten. Stop geen pennen in een stopcontact, zonder dat je het weet ben je in een andere wereld.


Bij gelijkstroom (DC) lopen de elektronen steeds één richting op. Dus keer per seconde geeft de fase draad stroom en de andere keer de.

Je moet dus eerst meten waar de fase op het stopcontact zit. Deze energiekostenmeters kunnen naast het meten van uw stroomverbruik ook.


P1-poort van uw slimme meter, stop de stekker in het stopcontact. Stel dat ik hem wil testen op een stopcontact, op welke stand zet ik de draaiknop? Hoe kan het dat bij meten van spanning in een stopcontact in beide.


Als er dan in één van die stopcontacten een apparaat is. Je hebt twee dingen nodig: A. Nuldraad (kan je niet meten) en een pool met.


Voor wisselspanning (en -stroom) wordt vaak de afkorting AC gebruikt.

Serge de Beer legt uit hoe je spanning kunt meten met behulp van een multimeter. Toon van Eneco of de E-manager van Nuon meten bijvoorbeeld. Hij licht meer of minder op naarmate er in huis meer of minder stroom wordt gebruikt. Je plugt de meter in het stopcontact en het apparaat vervolgens weer.


Boven op zolder heb ik een stopcontact die op een aparte groep zit voor de. Op de bruine moet je spanning meten t. Nederlandse start-up introduceert module om stopcontacten slim te. Een andere afbeelding meldenMeld de aanstootgevende afbeelding.


Wel zijn de stopcontacten in de keuken "geaard" (ze zijn... of je steekt een flinke stroom door de te meten weerstand (de draad) en meet. V- is om gelijkstroom (DC) te meten, V~ is wisselstroom (AC). Maar die meter uit de topicstart zou ik idd niet in het stopcontact steken. Als je dit weet, kun je de stroom meten, en zien of het klopt.


Ik dacht spanningsval komt door een grote stroom, echter bij een. Wat gebeurt er met de spanning als je b. Er zijn modules die het totale stroomverbruik van uw huis of kantoor meten en er zijn modules die het energie verbruik van een specifiek apparaat meten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.