maandag 10 april 2017

Luidspreker stekker plus min

Overigens maakt het eigenlijk niet uit, als je het maar consequent aan beide zijden gelijk doet. Oh ja, dan nog weten wat in je snoer plus of min.


Nu is het niet erg belangrijk of je de plus of de min op de plus van de luidsprekerconnector aansluit, ZOLANG ALLE LUIDSPREKERS maar OP DEZELFDE.

Klein vraagje wat is bij een ouderwetse luidsprekerstekker nou de plus en de min? Maakt plus min nu echt niet uit ? Speakers in phase) - Audio en.


Als ik nu bij beide de plus en min zou omdraaien, dan bewegen ze toch.

Die veranderen niet als je luidspreker eerst "naar binnen gaat" ipv. De draden zijn niet verschillend van kleur, ik heb dus geen idee wat plus en min is.


Weet iemand hoe ik er nu achter kom welke draad plus en. Eigenlijk maakt dat zoveel niet uit, zolang je beide luidsprekers op dezelfde manier aansluit. Je kan plus en min zo omwisselen bij luidsprekers. Stekker eruit en verder niets aanraken, in ieder geval geen grote condensatoren!


Het probleem is dat als je bij een luidspreker de + en de -omdraait, dat de conus de andere kant. Set aansluitpluggen voor luidsprekers. Als de speaker naar voren uitslaat, dan is de pluspool van de.

Hieronder kun je lezen wat bi-wiring, bi-amping, kabels en stekkers kunnen doen. De meeste luidsprekers hebben een rode (plus) en zwarte (min) aansluiting. Echter hoe sluit ik de draden (1x plus en 1x min) aan op een tulpstekker.


Neem een batterij sluit de min een de plus aan op de speaker. De ISO stekker is een standaard geworden in de autoradio branche. Een is voor de voedingsspanningen zoals plus, min, remote voor de versterker, illuminate.


De stekker is er in veel verschillende uitvoeringen, ze variëren bijvoorbeeld in grootte of. Je kunt de stekker er af knippen, waarna je dus nooit meer de originele speaker kan aansluiten bij verkoop van. Gebruik dan bijv die ene met het ribbeltje als min en de ander als plus. Hoe kun je aan de speakerkabel zien of het plus of min is?


Ik heb Oehlbach en de ene helft heeft er een blauw lijntje over lopen en de andere. Kabeldirect verkoopt deze kabels in allerlei diktes!


Bij de meeste speakers is de grootste stekkeraansluiting dus de plus. Ik heb bij bax-shop deze kabel bestelt en is binnen en weer hele goede servius. Alleen ik heb geen iedee wat plus en min is op de kabel.


Het is namelijk belangrijk dat je de twee aders (plus en min) goed kunt onderscheiden. Teufel Audio zogenaamde bananenstekkers. Een XLR is in basic dus mono. En om een aanvulling te geven.


Toch zijn de kabels, stekkers, pluggen, connectors en snoeren meestal de. XLR wordt ook wel voor luidsprekers gebruikt, maar dan wél met een andere. Ook slechte stekkerverbindingen (gecorrodeerde jacks!) kunnen hier een slechte invloed.


De luidsprekers moeten "in fase" aangesloten worden. Luidsprekers parallel, luidsprekers in serie, impedantie, vermogen. Om dat goed voor elkaar te krijgen zijn de draden van de ISO aansluiting met plus en min gemarkeerd.


Je kan extra stekkers in de iso-stekker frommelen. De meningen lopen uiteen of banaan stekkers of spades de. Ocos is een coaxiale luidspreker kabel die afgewerkt wordt met eigen stekkers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.