vrijdag 3 maart 2017

Ais pleziervaart

Oorspronkelijk ontwikkeld voor de zeevaart, wordt AIS ook toegepast in de pleziervaart. Er zijn verschillende AIS standaarden. Voor deze pleziervaart is er Inland-AIS.

Ook in veel andere Europese landen is AIS inmiddels verplicht. Maar AIS biedt ook heel wat voordelen voor de pleziervaart. AIS draagt immers enorm bij aan de veiligheid op het water voor iedere gebruiker.


Het AIS geeft de namen van de uitzendende schepen weer, waardoor ze.

AIS transponder klasse B, hoofdzakelijk bestemd voor de pleziervaart of kleine. Shiptron betrouwbaar AIS partner, deskundig advies voor pleziervaart (AIS Class B), binnenvaart (Inland-AIS), zeevaart (AIS Class A) en oplossingen op maat. De uitwerking van de regels voor pleziervaartuigen op de binnenwateren staan in het Binnenvaartbesluit. Certificering van het vaartuig staat in paragraaf 1. Voor CvO-plichtige schepen is een AIS Class B =SOLAS-versie niet voldoende.


Pleziervaart (ook kleinere beroepsvaart) neemt vooral de. AIS is niet verplicht in de pleziervaart maar kan een nuttig instrument zijn. De CCR beveelt echter aan dat de pleziervaartuigen.


De AIS verplichting geldt voor alle schepen langer dan meter.

Ook pleziervaartuigen langer dan meter moeten een werkende AIS. Automatic Identification System of afgekort AIS is een systeem gebaseerd op. Niet alle gebouwen aan wal zijn uitgerust met AIS base. Inland AIS-berichten variƫren per land of per regio.


Wat doe je als in een mistbank belandt en alleen AIS hebt? Aangesloten op een kaartplotter, laptop of tablet met AIS compatible. Door: NJI - Jachtbouw Nederland. Het Automatisch Identificatie Systeem (AIS) wordt verplicht op alle schepen langer dan meter, dus ook pleziervaartuigen.


Welke technische eisen aan de pleziervaart gesteld gaan worden, is nu nog niet bekend. AIS systemen zijn onderverdeeld in twee gedeelten: ontvangen en uitzenden. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft besloten om AIS. Beroepsvaart en de pleziervaart met schepen langer dan meter moeten.


Maar met name de pleziervaart heeft geen AIS aan boord. Zij kunnen nu van hun scherm al lezen dat je grote pleziervaart bent. U moet ingelogd zijn om dit te kunnen bekijken. De Garmin AIS helpt bij navigeren voorkomen van aanvaringen werkend op 1. AIS voor pleziervaart verplicht zou zijn.


AIS uitrusting aan boord om de veiligheid op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.