vrijdag 16 december 2016

Elektra schakelingen

Elektrische schakelingen uitgelegd met tekeningen en elektrotechnische symbolen. Stopcontact en schakelaar aansluiten.


De kluscoach adviseert over welke schakeling voor welke toepassing gebruikt dienen te worden, en hoe deze gemonteerd dienen te worden.

Een aantal elektrische componenten (onderdelen) aan elkaar noem je een elektrische schakeling of kortweg: schakeling. Om een schakeling te laten werken is.


Alles over elektriciteit, aansluitingen en schakelingen. Aanwijzingen bij het gebruik van dit bestand.

Gegeven is onderstaande schakeling. Een electrobouwdoos in je computer! Bouw schakelingen met weerstanden, lampjes, batterijen en schakelaars. Doe metingen met realistische stroommeters en.


Hoe hoger ze op de ladder omhoog geklommen zijn, hoe hoger hun potentiaal is. Een wisselschakeling heeft als doel een lamp (eventueel een lampengroep) vanaf twee plaatsen in en uit te schakelen met behulp van twee wisselschakelaars. Omdat de stroom in elke weerstand tegenstand ondervindt. Elektro bouwdoos met acht schakelingen: Acht verschillende schakelingen worden door de leerlingen op een vaste ondergrond opgebouwd: rijenschakeling.


Er zijn twee verschillende manieren van schakeling mogelijk: serie- of parallelschakeling.

Het kennen van het onderscheid is noodzakelijk voor de bedrading. Een wissel- of hotelschakelaar komen we vaak tegen in de gang, overloop of een garage. Schakelaar één wordt aangesloten met. OVERZICHT AANSLUITPUNTEN ELEKTRA en APPARATUUR.


De grootte van de stroomsterkte wordt bepaald door de totale weerstand van de schakeling. Door de spanningsbron wordt energie aan de stoom. Er staan drie lampjes parallel op een spanningsbron aangesloten.


Bereken de stroomsterkte door R1. Eerst de vervangingsweerstand van Ren R2. Deze twee weerstanden staan parallel. Schema Een schema is een duidelijker voorstelling van een elektrische schakeling dan een foto, omdat de werking is getekend en niet de vorm.


Een schakelschema is een tekening van een elektrische schakeling, waarbij de onderdelen van de schakeling zijn vervangen door symbolen. De levensduur van deze schakelaars wordt uitgedrukt in een aantal schakelingen (een schakeling is één keer op en één keer af). Doel van de schakeling : Het schakelen van een lamp of een. Maar gezien je kennis van elektra (NOFI) wordt dat erg lastig voor je.


Energieverbruik in een elektrische schakeling. Elektrisch tekeninglezen : Leidingschema enkelpolige schakeling - Project huisinstallatie. Serieschakeling Parallelschakeling. Om elektrische schakelingen eenvoudig en overzichtelijk te tekenen heeft men alle elektrische bouwstenen een apart symbool gegeven.


Voor visualisatie en logische schakelingen wordt er gebruik gemaakt van de Gira Homeserver, deze server is uiterst geschikt voor grote en uitgebreide KNX. Het is vaak een moeilijke opdracht om zelf alle schakelingen juist uit te voeren.


Zo maken we verschillende combinaties voor het schakelen van lichtpunten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.