dinsdag 22 november 2016

Fasedraad

De fasedraad is de draad die onder spanning staat ten opzichte van de aarde en de nuldraad. Bij driefasige spanning zijn er drie fasedraden, waarbij ook.


Sjabloon:Tabel_kleuren_van_draden_in_elektrische_install.

Elektra bedrading en kleuren, uitleg aardedraa schakeldraad en fasedraad van elektrische installaties. In het transformatorhuisje wordt een bepaalde spanning aangebracht tussen de nuldraad en de fasedraad.


Deze elektrische spanning wordt. Fase draad (constante stroom) L = Bruin.

In de elektriciteitskabel die je huis binnenkomt, bevinden zich twee draden: de fasedraad en de nuldraad. Na een discussie ben ik op zoek gegaan naar het antwoord op de volgende vraag: Als je de fase draad (bruin) in een stopcontact aanraakt.


Fasedraad is een elektriciteitsdraad met bruin omhulsel die zorgt voor de toevoer van stroom van 2volt naar elektrische apparaten. Een schakelaar wordt in principe op twee draden aangesloten.


Bevestig aan één van de contactpunten de stroom-aanvoerende bruine fasedraad(L) aan het andere contactpunt de stroom-afvoerende blauwe nuldraad (N). Ik heb vanwege vastzittende VD draden een fasedraad gebruikt als schakeldraad.


VD-draad koop je eenvoudig online bij bol. Concreet komt het er op neer dat alles klopt qua kleur maar. Ik heb een paar vraagjes: Loopt er + of - door de fasedraad?

De smeltzekering is toch op de fasedraad. Groen was de spanningvoerende, ONVEILIGE fasedraa oftewel wat tegenwoordig bruin is. Die worden de fasedraden genoemd.


Een kabel is een geleider, en die kan gebundeld zijn met twee, drie of zelfs vier andere geleiders. Als ik het goed begrepen heb maakt het bij een monofasig stopcontact (contactdoos) niet uit of men de fasedraad links of rechts aansluit aangezien men toch.


Sluit de binnenkomende bruine (fasedraad) of zwarte (schakeldraad) draden aan op de schroef met markering L. Sluit de toekomende bruine (fasedraad) of zwarte (schakeldraad) draden aan op schroef L. Er zijn geen puzzelwoorden gevonden voor `FASEDRAAD`. Weet je een puzzelwoord bij de omschrijving `FASEDRAAD`? In een eenfasenet is de fasedraad bruin geïsoleerd.


In een driefasenet zijn de drie fasedraaden of alle drie bruin geïsoleerd of bruin, grijs en zwart. Om de automatische schakelaars te laten werken, moeten op de ventilator een fasedraad (bruin), een nuldraad (blauw) en een schakeldraad. Schroef vervolgens de montagedoos los.


Haal de bruine fasedraad en zwarte schakeldraad los van de schakelaar. Je kunt de spanning van een groep af halen door de groepschakelaar in de meterkast om te draaien. Als je een constante spanning op de plafondlamp wilt hebben moet je de fasedraad (bruin) en de schakeldraad (zwart) aan elkaar knopen.


Laat jouw e-mailadres achter, zodat wij je op de hoogte kunnen stellen wanneer. Bij deze schakeling wordt alleen de schakeldraad.


Draa Enfilade,,, Translation, human translation, automatic translation.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.