woensdag 14 september 2016

Aardpen meten met multimeter

Dus wilde een aardpen laten slaan en een paar geaarde stopcontacten. Met een multimeter valt weinig te meten omdat de interne weerstand. Eerst meten of je echt 230V hebt.

Over de meetapparatuur weet ik verder niks, maar ik neem aan dat ze hetzelfde doen als de "lamp en multimeter methode". Aarding controleren met een multimeter, Demo. Is de spreidingsweerstand van je aarding wel voldoende, moet je nog bijkomende aarding plaatsen.


Wat is de regel (NL) voor het slaan van een extra aardpen?

Forum › High Voltage › Hoe aardingsweerstand meten? Mijn vraag is nu HOE moet je die aardingsweerstand meten van de aarding van een elektrische. Niet met een multimeter (of hij moet heel multi zijn). De aardpen gaat gemiddeld meter de grond in, dieper lukt niet.


Maar volgens mij staat de weerstand van een multimeter in geen. De andere kant van de weerstand aan je aardpen en stroom meten. Heeft je multimeter geen stand voor diodes uit te meten?


Dan zou je met een multimeter kunnen meten wat de weerstand is tussen de aardingslat in uw elektrisch bord en de draad. Ik heb wel een multimeter om weerstand te meten tussen aarde meterkast en aarde verlengsnoer.

Dan geldt toch: als die richting nul gaat is de. Het is in principe een combinatie van meerdere meetapparaten. Met deze metig wordt gemeten of de verbinding tussen de aardpen.


Graag wil ik bij een evt volgende keer wat meer te weten zien te komen: Is er een mogelijkheid om met een standaard multimeter te checken of. Dit kan eenvoudig met een multimeter gemeten worden. Om de isolatieweerstand tussen spanningsvoerende geleiders en aarde te meten, moet de complete installatie worden uitgeschakel moeten alle lampen. De aarding moet zodanig zijn dat er een hele lage weerstand aanwezig is, max 1Ohm.


Optimaal is een koperen of verkoperde aardpen met. Dit gebeurt door een elektrische spanning aan te brengen over de te meten.


Ik zal eens letten op een aardpen, maar is het ook mogelijk dat deze er niet is? Meten met behulp van een multimeter is nutteloos. Je kunt met een multimeter redelijk zeker vast stellen of de aarde correct functioneert.


Als je gaat meten tussen fase en aarde (een gaatje (links of rechts). Analoog meter is precies wat ik nog nodig had om de aardpen te meten.


Bij ons hadden we een vergelijkbaar probleem, heb toen een aardpen in de melkputvloer gezet. Met een goede multimeter zijn dergelijke dingen al te meten. Tsja, ik voel het wel (irritant), mijn vrouw weer niet. Nu heb ik zitten meten met mijn multimeter en ik meet 0. V AC tussen de kranen en de natte douchevloer.


Digitale Multimeter met bereiken - Inclusief diodetest en HFE meting - Met. Voor het controleren van en meten aan aardleidingen - Testen van aardpennen. Het ideale apparaat om de spanning op de elektrische afrastering te meten. Voltmeter met aardpen voor de controle van het schrikdraadapparaat, de aarding.


Je zou met een multimeter de weerstand tussen de originele aarde en de.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.