maandag 15 augustus 2016

Accu van de auto leeg

Lees hier alles over hoe je kunt handelen wanneer je auto niet start. Schakel bij voorkeur de Wegenwacht in.


Het beste is om, wanneer je de motor aan de praat hebt gekregen, een aantal kilometer te rijden met de auto.

Korte ritjes maken de accu immers zo weer leeg. Vaak is de oorzaak van een lege auto-accu onduidelijk. Gebruikersfout: Wanneer een auto langzaam leegloopt, noemen we dit zelfontlading.


Dat ligt aan je accu en aan je verlichting (wattage).

En andersom is ook waar, dit is dan ook de reden dat een auto niet wil. Met veelal als gevolg dat je auto niet meer wil starten.


Want dat een accu leeg is bijvoorbeel betekent niet per definitie dat hij ook kapot is. Is de accu alleen leeg maar verder in orde, dan zal deze na een halfuurtje rijden weer. Mogelijke oorzaak Accu, dynamo startmotor of toch lekstroom.


Maar er kunnen ook andere oorzaken zijn dat de accu leeg loopt of stuk. Hoe je een auto met lege accu weer kan starten. Hoe kun je zien dat de accu leeg is?


Ga je de auto voor lange tijd niet gebruiken?

Hang de accu dan aan een druppellader. Zo voorkom je dat-ie leegloopt en daardoor kapot gaat. In je auto, motor, brommer of scooter zit een accu.


Doorgaans kan een radio een paar uur aan blijven op de accu voordat deze leeg is, maar. Eenmaal terug, zette ik de auto uit en probeerde ik direct erna weer te starten, maar nee hoor, accu was direct weer helemaal leeg.


Starthulp van een andere auto als je eigen accu leeg is. Om te beginnen heb je stevige startkabels nodig met een dikke koperen kern.


Dat houdt de autoaccu langer vol dan jij zin hebt om waar te nemen. Allee als de accu inderdaad niet meer erg sterk en al bijna leeg is kom je. Je hebt de accu van je auto nodig bij het starten, voor de lampen, je radio, ruitenwissers, verwarming en nog veel meer. De autoaccu is een belangrijk onde.


Gelukkig ben je, met behulp van een andere auto en startkabels, zo weer op weg. Maar hoe weet je nu wanneer de accu leeg is? Waar moet je op letten bij de. Vraag hulp aan je buurman, vriend of een willekeurige automobilist.


Dan kan je jouw auto starten met startkabels. De accu is dan intern kortgesloten en loopt daarom leeg. Een nieuwe accu is dan de oplossing. Laat de accu in de auto zitten, door beweging.


Mijn vraag is nu: wanneer je een aantal maanden niet in je auto rijd loop dan je accu leeg. De accu was leeggetrokken ivm de lampjes die ik in aan het. Ik heb niet mijn autolicht aan laten staan.


Beste mensen, Mijn auto start niet meer (Toyota Yaris). Ik rijd dagelijks vrij weinig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.