dinsdag 26 juli 2016

E reeks weerstanden

E E E1 E2 E4 E9 E192. Alle kleurcodes van weerstanden uit de E24-reeks - tot en met Mega-ohm. Ik begrijp dat dit gedaan is om.

E- E- E-1 E-2 E-4 E-en E-1reeks worden. Info over ereeks weerstanden. Koolstoffilmweerstanden van hoge kwaliteit. E12aantal waarden: (van 10E tot 1M)nominaal vermogen.

Het heeft geen zin om ook weerstanden van 4 4 en aan te. Deze 5%-reeks noemen we de E24-reeks. Zo is er de E6-reeks voor weerstanden met. Naast de kleurcodering zijn weerstanden ook nog onderverdeeld in verschillende E-reeksen.


Door de tolerantie zouden sommige waardes kunnen overlappen. Ik wil een volledige E24-reeks metaalfilm weerstanden 1% bestellen. Aangezien de verkoper sets met waarden naar keuze levert, worden. Het is inderdaad onnodig over een aantal weerstanden te beschikken.


E12-reeks zijn er genormaliseerde weerstandswaarden per decade en bij een E24.

Zo zijn er reeksen van standaard weerstanden, zoals de Ereeks. Ik heb een vraagje mbt het bepalen van de juiste weerstand waarde uit een. De meeste zelfbouwers weten de weerstand kleurcodering uit de E12-reeks wel uit het hoofd.


Maar voor beginners is een tabelletje wel heel erg handig. Een weerstand is een elektrische component dat dient om de doorgang van. De meest gebruikte E-reeks voor weerstanden op finimuis. We hadden het al eerder over het berekenen van (voorschakel)weerstanden (voor een led), en heel kort over standaardreeksen.


TV, audio- en videoapparaten, telefoonontvangers en communicatiesystemen. Hier kan het bepalen van de beste waarde uit de ingestelde E-reeks worden in- en. SET VAN 6WEERSTANDEN (E12-REEKS).


Voor de E12-reeks laten we de tussenwaarden zoals 1. Van 0Etot 10k volgens de E-reeks. De gebruikelijkste reeks is de E12-reeks, met waarden in elke decade. Koop of Verkoop weerstanden op Marktplaats.


Metaalfilm weerstanden (1%) waarden (E12) (protolectron). Je moet dus je weerstand afhankelijk van de toepassing afronden naar een onder of bovenliggende waarde binnen de E-reeks. Ideale spoel in serie met ideale Ohmse weerstand.


De waarde van een weerstand wordt aangegeven in ohm, met het symbool Ω. Weerstand van een geleider of een leiding. In de E24-reeks (weerstanden met 5% tolerantie) komen de volgende.


Deze set is een goed startpunt voor de beginnende elektronica man (of vrouw). Hij bevat de meeste waarden van. Standaard Ereeks ( meestal 5% of 10%).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.