woensdag 2 juni 2021

Zoemende dimmer

We hebben alleen last van een irritante zoem : bij zowel de halogeen- als de gloeilamp maakt de dimmer een zoemend geluid dat het luidst is. Beste mensen, Waarom zoemt een dimmer eigenlijk?


Is dat resonantie van de spoel of misschien wat anders?

Het dimmen van verlichting kan nog wel eens problemen veroorzaken wanneer. De vorige dimmer die wij daar op aansloten zou geschikt zijn voor halogeen maar die zoemde erg hard en het licht begon te knipperen. HalloMijn halogeendimmer zoemt, wat kan daar de oorzaak van zijn?


De meeste dimmers maken overigens een zoemend gelui dat is helaas normaal.

De ene is helaas hinderlijker dan de andere, maar echt. De eeste heb ik vanmorgen weer teruggebracht naar de winkel, omdat, zogauw ik die aanzet. Hello, Ik had last van zoemende dimmers, en heb deze week de hele boel "geupgradet".


De juiste dimmer bij het juiste type lamp zoeken is nog een hele klus. Welke dimmers bestaan er en welke heb je nodig om jouw type lamp goed te. Ook komt het voor dat een niet-geschikte dimmer in dergelijke gevallen een zoemend. Met de Klik aan Klik Uit dimmer van het type AWMR-2gaat dit.


Sommige typen dimmers zijn zeer geschikt voor LED lampen, andere dimmers niet. Hier een uitleg van typen dimmers en welke geschikt zijn voor LED.

Praktische en overige technische. Vroeger was het moeilijk om een ledlamp goed te laten dimmen maar tegenwoordig gaat dit steeds beter. Soms kan het dimmen van een ledlamp voor.


Begrippen: Le trafo led lampen, dimmen, transformator, faq, veelgestelde vragen, zoemende dimmers, dimmer zoemt. Dimmer zoemt - Zoemende dimmers. Helaas is dit geen reden tot garantie.


Klacht: Zoemende schemerlamp. Werkt perfect, alleen de dimmer zoemt behoorlijk. Ik heb een hanglamp waarbij een dimmer zit ingebouwd. Nu hoor ik sinds gisteren ineens een brom bij.


Deze dimmer van de Belgische fabrikant Trump is de perfecte dimmer voor LED-lampen. Knipperende of zoemende LED-lampen zijn verleden. De spotjes zijn aangesloten op een ouderwetse zoemende dimmer.


Ooit het hoogtepunt van modern wonen, nu hopeloos achterhaald maar. Een zoemend geluid vanuit de dimmer of vanuit de led lamp. De meeste bestaande dimmers hebben een minimaal aan te sluiten vermogen nodig van ± 50W. In veel installaties zal dat vermogen niet op een dimmer.


Ze brommen bij het gebruik van een dimmer. Dit is bekend bij Ikea, maar ze worden wel gewoon verkocht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.