woensdag 7 april 2021

Weerstand kleurcode tabel

OKAPHONE ELEKTRONIKA voor al uw elektronica onderdelen. Ik vergeet ze steeds, de kleurcodes voor weerstanden.


Daarom heb ik dan ook deze tool gemaakt die de waarde van een weerstand kan bepalen aan de hand.

Kleurcode weerstanden en precisieweerstanden. Cijfercode op SMD-weerstanden. In de kleurcode tabel zoek je de waarde van een weerstand op.


De kleurcodering voor elektronica is een manier om met kleuren de waarde van.

De woorden van het in de tabel getoonde ezelsbruggetje beginnen met. Soms zijn de kleurcodes erg lastig te lezen, zeker bij vervuiling of sterke verhitting. Weerstand kleurcode tabel: weerstand_kleurcode_tabel. De meeste zelfbouwers weten de weerstand kleurcodering uit de E12-reeks wel uit het hoofd.


Maar voor beginners is een tabelletje wel heel erg handig. Elke kleur geeft een bepaald cijfer aan: Tabel 2. Als voorbeeld nemen we een weerstand met kleurcode Geel-Violet-Rood-Goud.


De waarde van een weerstand wordt met een aangegeven. De tabel kleurcode waarmee bepaald kan worden.

Bereken de waarde van een weerstand aan de hand van de kleurcode. De code bestaat uit meerdere gekleurde ringen die op de porseleinen buitenkant van een weerstand zijn aangebracht. In binas-tabel 17A vind je een overzicht. De laatste kolom van tabel 4. Overigens is het aan te bevelen altijd een weerstand voor een LED te plaatsen.


Vul hieronder de kleurcodering van de weerstand in en de weerstan tolerantie. In de tabel hieronder is de codering van de kleuren te zien voor weerstanden. Kleur, Eerste ring, Tweede ring, Derde ring, Vermenigvuldigings-factor, Tolerantie.


Hoe berekent men makkelijk de weerstandswaarde op een weerstand. Een `PTC-weerstand` is een weerstand met een Positieve Temperatuur Coëfficiënt. Zoals hierboven vermeld zijn weerstanden opgedeeld in reeksen, zo heb je de. In onderstaande tabel vind je kleuren en met de bijhorende getalwaarde.


De kleur codering van weerstanden is Zwart (0), Bruin (1), Rood (2), Oranje (3), Geel (4), Groen (5), Blauw (6), Violet (7), Grijs (8), Wit (9). Kruis in de tabel op de uitwerkbijlage aan wat de invloed is van een.


Wat is volgens de tabel de kleurcode op deze weerstand? Moderne weerstanden kennen een ringencode. Hier gelden de zelfde kleurcodes als hierboven aangegeven. Vergelijkbare zoekopdrachten voor ptc weerstand tabel.


In de elektronica-wereld worden NTC of PTC-weerstanden ook wel met. Uitvoering van een NTC welke is voorzien van een kleurcodering als waardeaanduiding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.