dinsdag 13 april 2021

Weerstand kleurcode calculator

Kleurcodering van weerstanden. Hoe zat het ook al weer met die kleuren van weerstanden? Gebruik: Selecteer de gewenste kleur of waarde en de weerstand en de berekende weerstand passing.

Verkorte schrijfwijze of notatie van weerstandswaarden. Cijfercode op SMD-weerstanden. De kleurcodering voor elektronica is een manier om met kleuren de waarde van elektronische componenten zoals weerstanden, condensatoren en spoelen aan.


Ga automatisch naar de volgende band na een muisklik.

In de kleurcode tabel zoek je de waarde van een weerstand op. Zwart, Bruin, Roo Oranje, Geel. Grijs, Violet, Blauw, Groen, Bruin. Deze geven de waarde van de weerstand weer, maar ook de tolerantie en.


Zouden jullie bij alle weerstanden de kleurcodes erbij willen zetten. Dit lukt niet als ik Rneem en ik druk 2in op de calculator dan heb ik. Bereken de waarde van een weerstand aan de hand van de kleurcode. Door de kleurcode te selecteren berekend de weerstand calculator de ohmse waarde van de weerstand.


Ook regelbaar, negatieve temperatuur coefficient weerstanden (NTC) en andere speciale varianten.

Deze calculator helpt je de juiste weerstanden uit te rekenen. Eerstvolgende Eweerstand 1) Ohm. Vermogen gedissipeerd in ventilator 2) mW. De meeste zelfbouwers weten de kleurcodering van weerstanden uit de E12-reeks wel.


Energie wordt hierbij verbruikt als het voltage, dat. E12-norm met daaronder voor het gemak de juiste kleurcode voor weerstanden.


Downloa weerstand kleurcode calculator, weerstand kleurcode calculator gratis te downloaden, download weerstand. Er bestaan verschillende soorten kleurcoderingen. Geleider blank koper, massief, klasse0.


Een weerstand is een elektrische component dat dient om de doorgang van. Met behulp van het kleurcode-overzicht, hierboven kan de waarde van een. Nu heeft elke kleur LED zijn eigen doorlaatspanning.


Dan berekent de calculator een voorschakel weerstand van 1Ohm. De weerstand die je meet met een weerstandmeter aan de twee aansluitingen is de.


Op een speaker zie je meestal bij een van de twee aansluitingen een rode (of andere kleur) kleurcode staan. Ik had gevraagd bij de elektroniczaak naar een weerstand voor 12V aangezien de lampjes van de aanhanger 12V zijn. Welke kleurcode heb je op je weerstand staan? De waarde van een elektrische weerstand wordt uitgedrukt in Ω. Volgens de kleurcode kom ik op 1. Gestandaardiseerde kleurcodering.


In een kortsluitsituatie bestaat de belastingsweerstand uit de weerstand van het. Calculatie warmteontwikkeling. Ik neem aan dat de weerstand afhankelijk van het toestel bij de.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.