woensdag 31 januari 2018

Voedingselco

Een elektrolytische condensator (afgekort elco) is een elektronisch component die in staat is om elektrische lading vast te houden gedurende langere tijd. Graetz Polka radio wil ik vervangen.


Nog een vraag over de Voedings Elco.

Ik ben bezig met de revisie van een voeding. De voedingselco is er een van 50+50uF.


Hoi, Ik heb voor euro een mooie en spelende Cambridge P-kunnen kopen, maar nu blijkt die versterker jaar oud te zijn, nu wil ik de. Ik vatte het plan op om de voedingstransformator te vervangen, net als de voedingselco´s.

En een enkele elco met een erg lage ESR is meestal duur, moeilijk te krijgen of gewoon niet leverbaar per stuk. Disclaimer: - ik doe dit niet commercieel of voor andere mensen dit is gewoon hobbie.


Bekijk dan ook even mijn overige. Wellicht kunnen onderstaande advertenties je verder helpen. F 3volt wilt meten kan je met een kleine µF Volt elco vergelijken). Bij Allekabels vind je een zwakstroom condensator voor iedere toepassing.


Diverse capaciteiten en voltages, allemaal tegen scherpe prijzen! Ik houd het op een uitstervende voedingselco. Bij laag volume kan hij het net nog leveren.

Bij hogere volume, komt hij tekort. Een ander type voedingselco komt dan als eerste op. Een vriend belde mij in redelijke wanhoop op. Marshall, Selmer en VOX versterkers, of als voedingselco voor nieuwbouw projecten.


De revisie van een oude Quad versterker lijkt voor velen een zinloze zaak: de techniek is immers zoveel verder en dus koop je beter een nieuwe? Een hogere spanningswaarde moet naar mijn. In het kort: Condensatoren worden in audio apparaten voor verschillende doeleinden gebruikt.


Beetje warm worden mogen ze trouwens wel en dat is de. Ook de transistoren achter de afstemcondensator zijn geoxideerd. Tunerboard ook alle transistoren geoxideerd. In de electronica handel zijn vaak goedkope onderdelen te koop van bedenkelijke kwaliteit en vaak onbekende afkomst (China), wij hebben de beste kwaliteit.


Maarrr, wel een leuk topic, omdat ik nog wel de voedingselco wil vervangen. Ik denk dan aan Mundorf Mlytic. Audio note heeft ook een vrij. De LL diodes worden eerst op de dubbele elco gesoldeerd.


De 4- aansluitlip is gemerkt. Van deze radio heb ik de voedingselco vervangen. Een tweede leven voor dit onderdeel via twee nieuwe JJ.


Na het vast solderen van een voeding elco en fixeren met kit, is deze versterker weer stil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.